Bilgilendirme Sunumlarımız

Yalıtım ile merak ettiğiniz ve bilmeniz gerekenler...

Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre, Enerji Kimlik Belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerini içeren bir belgedir. Böylelikle verildiği binanın Enerji Performansını göstermektedir. Enerji Kimlik Belgesine göre tüm binalar A ve G harfleri aralığında bir Enerji Sınıfı alır. A verimli bina, G ise verimsiz bina anlamına gelmektedir. Olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam olarak sağlayan bir bina ise C enerji sınıfını alacaktır. Yeni yapılacak binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak zorunludur.

1 Ocak 2011 tarihiyle birlikte Türkiye'de yeni yapılan binalarda yapı kullanım izinlerinin alınabilmesi için Enerji Kimlik Belgesi'ni çıkartmak zorunlu hale getirilmiştir. Yeni yapılan binalara Enerji kimlik Belgesi düzenlenebilmesi için binanın Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre sahip olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını karşılayabilecek şekilde inşa edilmiş olması gerekmektedir. Yani yeni inşa edilen binaların enerji sınıfının azami C olması gerekmektedir. Aksi halde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenemeyeceği için yapı kullanım izni de alınamayacaktır. MADDE 5 – (1) (Değişik:RG-1/4/2010-27539) Yeni bina tasarımında, mevcut binaların proje değişikliği gerektiren önemli tadilat projelerinde, mekanik ve elektrik tesisat değişikliklerinde binanın özelliklerine göre bu Yönetmelikte öngörülen esaslar göz önüne alınır.

(2) Binanın mimari, mekanik ve elektrik projeleri, diğer yasal düzenlemeler yanında, enerji ekonomisi bakımından bu Yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değil ise, ilgili idare tarafından yapı ruhsatı verilmez.

(3) Bu Yönetmelik esaslarına uygun projesine göre uygulama yapılmadığının tespiti halinde, tesbit edilen eksiklikler giderilinceye kadar binaya, ilgili idare tarafından yapı kullanım izin belgesi verilmez.

Isı yalıtım projesi zorunluluğu, Binalarda Enerji Performansı yönetmeliği ile yeni getirilen bir diğer önemli hususta ısı yalıtım projesi zorunluluğudur. Yeni yapılan binalarda yapı kullanım izni alabilmek için içeriği mevzuata uygun olarak hazırlanmış bir ısı yalıtım projesi hazırlanması zorunludur. Aksi halde yeni yapılan binanın yapı ruhsatı alınamayacaktır.

MADDE 10 – (1) Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca TS 825 standardında belirtilen hesap metoduna göre, yetkili makina mühendisi tarafından hazırlanan "ısı yalıtımı projesi" imara ilişkin mevzuat gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenir. Mevcut binalar 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda. Türkiye'de yeni yapılan binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile zorunlu hale getirilmesine karşın mevcut binalara Enerji Kimlik Belgelerini tamamlamaları için 2017 yılına kadar süre tanınmıştır. Mevcut binalar için enerji sınıfı sınırlaması bulunmamaktadır. Yani mevcut binanızın enerji sınıfı C sınıfının altında çıkabilir. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2017 yılından sonra binanızın enerji sınıfının C sınıfının altında olması halinde ise bina sahiplerini pek çok yaptırım beklemektedir. 2017 yılından sonra tüm bina alım - satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi zorunlu olacaktır. Yine, yapılacak düzenlemeler sayesinde binalar enerji sınıflarına göre bir vergilendirmeye tabi tutulacaktır. Enerji sınıfları bakımından sınıflandırmaya tabi tutulan binalar atık enerji verimliliklerine göre vergilendirilebilecek, en çok vergiyi G sınıfı en az vergiyi A sınıfı olmak üzere verimliliklerine göre ödeyeceklerdir. Ayrıca 2017 yılından sonra tüm bina alım - satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi zorunlu olacaktır. Böylece satın alan veya kiralayan aldığı yapının Enerji Sınıfının ne olduğunu bilecek ve tercihini buna göre yapabilecektir. Bu da binalara olan talebi ve yapı fiyatlarına yansıyacaktır. Sonuç olarak 2017 yılı itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım - satım ve kiralamaları yapılamayacak üstelik daha yüksek vergiler ödemek zorunda kalacaklardır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mevcut yalıtımsız binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

MADDE 25 - (15) (Ek:RG-1/4/2010-27539) Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Mevcut binalar ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenir. ( Enerji Verimliliği Kanununun yayım tarihi 02.05.2007 dir. )

1.ÇEVRE İÇİN: Dış cephe mantolama yaptırdığınızda daha az yakıt kullanırsınız. Hava kirliliğine bağlı küresel ısınmanın önlenmesi ve çevrenin korunmasına çok önemli bir katkı sağlarsınız. 2.ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN: Tekniğe uygun bir mantolama uygulaması ile % 50 enerji tasarrufu sağlayarak her yıl ülke olarak harcadığımız enerji masraflarımızı yarı yarıya azaltmak mümkündür. 3. KİŞİSEL TASARRUF İÇİN: Uygulanan dış cephe mantolama ile sağlanan yakıt tasarrufu sayesinde mantolama maliyeti ortalama 3 kış sezonunda karşılanabilmektedir.Bu amortisman süresi,tüketilen yakıtın miktarına,türüne ve binanın tipine göre 2 ile 5 yıl arasında değişebilmektedir.Isı Yalıtımının 4 mevsim sürecek bir ekonomi olduğu düşünüldüğünde,ayrıca yaz sezonunda yalıtım ile azalacak olan klima giderleri de (elektrik,soğutma gazı,servis) hesaba katılacak olursa amortisman süresi daha da kısalacaktır. 4. KONFOR İÇİN: Dış cephe mantolaması yapılmış ısı yalıtımlı evlerde ısı dengeli bir şekilde dağılır. Duvarların sıcaklığı yükseldiğinden yoğuşma ve hava akımı olmaz, sağlıklı ve konforlu yaşama alanları elde edilir. Isı Yalıtımı sayesinde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı bir yaşama ve çalışma alanına sahip olabilirsiniz.

2000 yılı başında Betek Boya (Filli Boya) toptancısı Doğuşcan Boya- Ankarafil'de çalışmaya başladım. 2010 yılında ise Betek Boya bölge müdürlüğüne geçerek teknik sorumlu olarak çalışmalarımı sürdürken, Enerji Bakanlığı dış cephe ısı yalıtımı, Sinpaş, Altınoran projesi gibi bir çok önemli projenin yönetimi ve denetiminde yer aldım. Bu süreçte sektörün doğru gelişimi adına, yüksek kaliteli ısı yalıtım paket sistemi üretmekle kalmayıp, yenilikçi ve yön veren kimliğimiz ile uygulamacı firmaların gelişimi adına da ciddi yatırımlar ile projeler geliştirdik.

Son birkaç yıldaki yaklaşık 5 milyon metrekare üzerindeki malzeme satışı ve uygulama kontrolü ile tüketicinin doğru bir şekilde faydalanmasını sağladık. Bu çalışmalarımda, katıldığım tüm bilgilendirme toplantılarında bire bir tüketicinin taleplerini analiz etme fırsatı buldum. Bu talepler ile sahadaki deneyimlerimi sentezleyerek projelerde uzun ömürlülüğü sağlayacak, tüketicinin güven duyacağı uygulamacı firma olarak Pusula Yalıtım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ni kurdum. Şu an sahada doğru bir şeyler üretecek olma düşüncesi ile inanılmaz bir heyecan ve mutlulukla Filli Boya uygulamacı bayiliği yapıyorum.

1.ÇEVRE İÇİN: Dış cephe mantolama yaptırdığınızda daha az yakıt kullanırsınız. Hava kirliliğine bağlı küresel ısınmanın önlenmesi ve çevrenin korunmasına çok önemli bir katkı sağlarsınız.

2.ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN: Tekniğe uygun bir mantolama uygulaması ile % 50 enerji tasarrufu sağlayarak her yıl ülke olarak harcadığımız enerji masraflarımızı yarı yarıya azaltmak mümkündür.

3. KİŞİSEL TASARRUF İÇİN: Uygulanan dış cephe mantolama ile sağlanan yakıt tasarrufu sayesinde mantolama maliyeti ortalama 3 kış sezonunda karşılanabilmektedir.Bu amortisman süresi, tüketilen yakıtın miktarına, türüne ve binanın tipine göre 2 ile 5 yıl arasında değişebilmektedir.Isı Yalıtımının 4 mevsim sürecek bir ekonomi olduğu düşünüldüğünde,ayrıca yaz sezonunda yalıtım ile azalacak olan klima giderleri de (elektrik,soğutma gazı,servis) hesaba katılacak olursa amortisman süresi daha da kısalacaktır.

4. KONFOR İÇİN: Dış cephe mantolaması yapılmış ısı yalıtımlı evlerde ısı dengeli bir şekilde dağılır. Duvarların sıcaklığı yükseldiğinden yoğuşma ve hava akımı olmaz, sağlıklı ve konforlu yaşama alanları elde edilir. Isı Yalıtımı sayesinde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı bir yaşama ve çalışma alanına sahip olabilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi(EKB) Nedir? Enerji Kimlik Belgesi, binaların enerji ihtiyacının ve dolayısı ile enerji tüketim sınıfının belirlendiği ve beyan edildiği belgedir, dolayısı ile binanın enerji pasaportudur. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 2011 öncesi yapılmış binaların 02 Mayıs 2017 tarihine kadar, 2011 sonrası yapılan yeni binaların ise iskan alma aşamasında Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunludur. Enerji Kimlik Belgesi’nde binanın yıllık enerji tüketim miktarı, binanın ısı yalıtım özellikleri, ısıtma/soğutma sistemlerinin verimi ve binada enerjinin tüketildiği diğer alanlar göz önünde bulundurularak hesaplanır ve “A, B, C, D, E, F, G” ile belirtilen ölçek dahilinde sınıflandırılır. “A sınıfı” en yüksek, G sınıfı” ise en düşük enerji verimliliği sınıfını temsil etmektedir. Ülkemizde TS 825 standardına göre ısı yalıtımı yapılmış binaların büyük çoğunluğu “C sınıfı” dır. Ülkemizdeki “B sınıfı ve üstü” binalar, ağırlıklı olarak TS 825 standardında belirtilenden minimum ısı yalıtım kalınlıklardan daha yüksek ısı yalıtım kalınlıklarına sahip binalardır.

Enerji Kimlik Belgesi, Bina Enerji Performansı Yönetmeliği gereği bina girişinde rahatlıkla görülebilecek bir yerde asılı bulundurulmalıdır. Bu sayede gerek bina sakinleri gerekse binada alım/satım veya kiralama yapacak kişiler binanın enerji tüketimi ve verimliliği hakkında bilgi sahibi olurlar.

Enerji Kimlik Belgesi ile binanın ısıtma, soğutma, sıcak su, aydınlatma ve havalandırma sistemlerine ait tüketim değerleri ve bunların enerji sınıfı belirlenir ve beyan edilir.

"Ücretsiz EKB Kampanyası"
Siz de Binanızı Capatect ile Yalıtın, Enerji Kimlik Belgenizi Ücretsiz Alın.

Capatect Isı Yalıtım Sistemine sahip olmaya karar vermiş binalar hem uzun ömürlü tasarruf ile tanışıyor, hem de yasal zorunluluk olan Enerji Kimlik Belgesi’ne ÜCRETSİZ sahip oluyor.

Kampanya Başvuru Koşulları:
Ücretsiz Enerji Kimlik Belgesi Kampanyası’ndan aşağıdaki koşulları sağlayan binalar faydalanabilir:
• Capatect Isı Yalıtım Sistemi kullanılarak dış cephe ısı yalıtımı yapılması kararlaştırılmış,
• Capatect Isı Yalıtım Sistemi uygulaması 1000 m2 ve üzerinde olan,
• Isı yalıtım kalınlığı, TS 825’e uygun
• Belediye onaylı Mimari Projesi ve 01.01.2011 öncesi bir tarihe ait Yapı Ruhsatı bulunan

Enerji Kimlik Belgenizin numarası ile Çevre Şehircilik Bakanlığı web sayfası üzerinden EKB’nizi kontrol edebilirsiniz.

http://www.bep.gov.tr/BELGESORGULAMA/Sorgulama.aspx

NEDEN BİZİ SEÇMELİSİNİZ ?

Hızlı Teslimat

Genç, dinamik, profesyonel ekip ve birinci sınıf işçilik kaliteden ödün vermeden tadilat ve dekorasyon işlerinizi zamanında anahtar teslim edeceğimizi garanti ederiz.

Profesyonel Ekip

inşaat, taahhüt ve yatırım tecrübesiyle, bir yapının temel aşamasından anahtar teslimine kadar tüm proje ve uygulama sorumluluğunu üstlenebilecek donanıma sahip profesyonel ekibimiz ile yapılarınızı anahtar teslim edeceğimizi garanti ederiz.

Garantili İş

Anahtar teslim A'dan Z'ye plan, proje, ruhsat, inşaat taahhüt ve müteahhitlik. İnşaatınızla ilgili her şeyi alanında uzman firmamıza bırakın.

Ücretsiz Keşif

Yürütülen projelerde sağlıklı iletişim, güvenli ekipmanlar, konusunda eğitimli uzman çalışanlar. Keşif talebi için keşif formu bilgilerini geçerli bir şekilde göndermeniz yeterlidir. Uzman ekibimiz en kısa sürede sizi ziyaret edicektir.